Super ervaring; 4 daagse Incatrail Jungle trekking naar Machu Picchu #Ambassadeur

Super ervaring; 4 daagse Incatrail Jungle trekking naar Machu Picchu #Ambassadeur

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van een reis naar Peru is voor vele de Incatrail en een bezoek aan Machu Picchu. En eerlijk is eerlijk, het is fantastisch! Ambassadeur Irene boekte in Nederland de 4 daagse Inca Jungle trek via Loki travel. Lees hier hoe ze deze trekking met ook down hill mountainbiken & raften ervaren heeft.

Dag 1

Na een lange busrit de bergen in worden de mountainbikes klaar gemaakt. Nadat alle bescherming is aangebracht fiets je 52 km naar beneden via een asfaltweg met haarspeldbochten. Er is ook tegenliggend verkeer maar als je op je eigen weghelft blijft moet het goed gaan. Als Nederlanders zijn we gewend om te fietsen dus je kan lekker 2000 meter naar beneden racen! Boven is het wat fris maar trek niet te veel kleding aan. Na ongeveer 3 uur kom je namelijk aan in de jungle en dat is gelijk te merken aan de warmte en de vele muggen. Na een heerlijk buffet in de lodge met privékamers is er de optie om te gaan raften. Dit kost 35 dollar extra. Raften kan in het regenseizoen erg gevaarlijk zijn, in augustus was de rivier perfect voor een mooie en af en toe wilde tocht.Dag 2

Na een heerlijk ontbijt staat een lange hike op het programma, zo’n 8 uur. Tussendoor zijn er veel leuke plekjes om te stoppen en je krijgt veel informatie over de geschiedenis van de Inca’s. Ook kan de gids je vertellen over alle soorten fruitbomen, planten en dieren die je tegenkomt. Je loopt een stuk op het originele Incapad wat erg smal kan zijn en tegen de berg aangeplakt is. Na een wiebelbrug en een kabelkar de rivier overgestoken te hebben eindigt de hike bij hotsprings. Dit kost ongeveer 2,50 euro extra maar het is erg lekker voor de spieren.

Dag 3

Na een (hopelijk) goede nachtrust kan je als extra optie gaan ziplinen, dit kost ongeveer 30 euro. Er zijn 5 lange lijnen waarbij je ook over de rivier gaat. Het leukste is dat je, als je wil, op je buik als ‘superman’ of ‘superchica’ naar de overkant kan. Na het ziplinen pak je je spullen bij je lodge en ga je te voet verder naar Aguas Calientes, het laatste dorp voor Machu Picchu. Als je niet wil ziplinen heb je een rustige start van de dag.

De laatste paar uur wandelen is langs de treinrails en is qua uitzicht dus niet zo bijzonder als dag 2. Ben je met een leuke groep op pad, dan is dat geen probleem want dan vliegt de tijd voorbij. ’s Avonds is er een laatste diner met de groep in een restaurant en is er tijd om boodschappen te doen voor de volgende dag. Je krijgt een ontbijt pakketje mee maar extra fruit en water is handig.

Dag 4

Er zijn 2 opties om Machu Picchu te bereiken. Te voet, of met de bus. Als je fit genoeg bent zou ik zeker aanraden met de trap te gaan, dit maakt de tocht echt af. Sta vroeg op als je als een van de eerste binnen wil zijn. Wij vertrokken om 3:30 vanuit ons hotel om in de rij te staan. Na een paspoort en ticket controle kan je om 5:00 uur beginnen aan de 1700 traptreden. Neem een zaklampje en flesje water mee en zorg ook dat je in laagjes gekleed bent wat je krijgt het erg warm. De meeste mensen komen binnen een uur bij de ingang van Machu Picchu aan, wil je voor de busladingen aankomen? Zet je gedachten op 0 en zorg dan dat je in 40 minuten boven bent. Om 6:00 uur gaat Machu Picchu open en dan kan je eindelijk genieten van het uitzicht waar je zo naar hebt uitgekeken. Neem een schoon shirt mee want na zo’n intensieve tocht is het wel lekker om iets schoons aan te trekken. De zonsopkomst is prachtig en het warmt snel op, maar pas op want het weer kan snel omslaan. Er is alle tijd om foto’s te maken en rond te lopen. De gids neemt je nog ongeveer 2 uur mee en vertelt je alles wat je wil weten over Machu Picchu en de geschiedenis. Daarna neem je afscheid van de groep en ga je zelf verder.

Er is nog een mogelijkheid om een extra berg te beklimmen, dit moet je van te voren aangeven. Machu Picchu Mountain of Huayna Picchu, er is een beperkt aantal wat dit kan doen dus wees daar snel bij. Wij kozen voor Huayna Picchu, dat is de berg die achter Machu Picchu ligt op de bekende foto’s. In 45 minuten kan je boven zijn en kijk je boven alles uit. Het is een steile klim op soms smalle paadjes. Machu Picchu Mountain is naar horen zeggen een langere tocht.

Je moet via de uitgang naar buiten om naar het toilet te gaan, te eten en te drinken. Je kan hierna nog 2x met je ticket naar binnen. Van de nieuwe regels hebben wij niet veel gemerkt, wij zijn zo’n 8 uur binnen geweest. De terugweg kan met de bus of via dezelfde trappen als de heenweg. Via de organisatie heb je een treinticket gekregen, de tijden kunnen veel verschillen en dit zou je zelf om kunnen boeken op het station (extra kosten). De treinrit duurt ongeveer 2 uur en is vol met entertainment. Daarna staat er een chauffeur te wachten om je in nog eens 2 uur terug te rijden naar Cusco.

Interesse in deze tour? Irene boekte hem bij Loki travel

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »