Ambassadeur Yoshi bereid zich voor om de East Highland Way LAW in Schotland te lopen

  • Geplaatst op
  • 0
Ambassadeur Yoshi bereid zich voor om de East Highland Way LAW in Schotland te lopen

Hoi allemaal! Ik ben Yoshi Feijnenbuik (foto links) en eind april ga ik samen met Paulien de East Highland Way (EHW) in Schotland lopen. Een wandeling van 132 km die we in 6-7 dagen willen voltooien. We zijn van plan elke nacht te wildkamperen en dat vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. Gelukkig liepen we eerder de West Highland Way :) In dit stukje wil ik je hierin meenemen en een aantal tips geven!

Yoshi gaat de East Highland Way LAW in Schotland lopen!

Vorig jaar kregen Paulien en ik het in ons hoofd dat we een lange-afstandswandeling wilden lopen, met een tentje en een backpack. Voor mij een droom die uit zou komen! Al sinds ik klein ben wil ik backpacken. Eigenlijk in Australië, maar dat werd ietsje te ver. Na een kleine zoektocht kwamen we uit op Schotland; een land wat ook hoog op mijn wishlist stond. Schotland is misschien dichtbij maar het heeft de meest prachtige natuur! Bovendien was Paulien daar al geweest en volgens haar waren de mensen er ook nog eens superaardig. We besloten de West Highland Way (WHW) te wandelen, een route van 152 km van Glasgow naar Fort William. De WHW wandelen bleek een groot succes en daarom hebben we besloten om nu ook de route in noordelijke richting te vervolgen, over de East Highland Way. Deze route loopt van Fort William naar Aviemore, een afstand van 132 km. We zullen door de Hooglanden en de Cairngorms lopen. Ik kan niet wachten om daar te zijn! Volgend jaar willen we dan de Speyside Way wandelen, zodat we te voet bijna heel Schotland doorkruist hebben.

East Highland Way

*East Highland Way

Voorbereiding LAW - Lange afstandswandeling

Wat nemen je nou precies mee op zo’n avontuur? Een van de belangrijkste benodigdheden is je backpack, aangezien je daar al je spullen in meedraagt. En als deze niet lekker zit is 132 km heeeel lang! Ik krijg gelukkig van Backpackspullen.nl de Osprey Renn backpack mee.  Ik heb inmiddels de eerste kilometers gelopen met deze tas op mijn rug en wat een fijne tas is dat! It. Ik had hiervoor een wat ouder model van Osprey, maar tijdens het trainen had ik continu pijn in mijn onderrug. Dus ik was super blij toen ik van Backpackspullen.nl hoorde dat zij er eentje wilden sponsoren. Een uitgebreide review volgt nog na EHW!

Verder vind ik wandelschoenen erg belangrijk. Paulien had vorig jaar blaren en dat is echt geen pretje. Zeker niet als haar vriendin zijnde, aangezien ik alle blaren mocht doorprikken en inpakken ;-).  Daarnaast zijn warme slaapspullen onmisbaar. Wij hebben vorig jaar meerdere dagen temperaturen onder nul gehad en dan is een warme slaapzak en een isolerend slaapmatje wel erg fijn! Aangezien het in Schotland ook nog wel eens kan regenen is een water- en winddichte jas ook geen overbodige luxe! Wat betreft verdere kleding, neem ik vooral kleding mee die snel droogt en warm is.

Aangezien wij gaan wildkamperen is het ook belangrijk dat we van tevoren weten waar de supermarkten zijn en waar we voor hoeveel dagen eten moeten inslaan. We willen tenslotte niet te weinig voeding bij ons hebben. Doordat EHW minder bekend en populair is, schijnt de route ook minder goed aangegeven te zijn en is een kaart noodzakelijk. Hiervoor moet je natuurlijk wel kunnen kaartlezen; Paulien is zich hier helemaal op aan het storten en leert hoe ze een kompas gebruikt.  Ook hebben we dit jaar een boekje gekocht voor de EHW, zodat de voorpret alvast kon beginnen!

Eten en drinken tijdens een lange afstandswandeling

Maar wat eten en drinken we vooral gedurende zo’n lange afstandswandeling? Zoals ik al eerder noemde is het belangrijk dat je van tevoren uitzoekt waar de supermarkten zijn zodat je weet voor hoeveel dagen je voedsel moet inslaan. Wij ontbeten altijd met havermout, aangemengd met gekookt water en een lepel pindakaas voor de nodige energie. Lunch was vaak crackers met pindakaas, of als we net in een dorpje waren geweest witte bonen in tomatensaus op wit brood. En het avondeten bestond uit pasta. Gedroogde pasta die je aanmaakt met gekookt water. Tussendoor aten wij heel veel snickers, gedroogd fruit en noten. Dit klinkt niet erg luxe, maar bedenk wel dat je alles mee moet dragen. Een kilo appels is lekker, maar niet erg praktisch en geeft niet veel energie.

Dit jaar willen we graag veganistisch eten de hele reis. Ik ben namelijk veganist en heb vorig jaar tijdens de reis niet geheel veganistisch gegeten, maar dat zat me toch niet lekker. Paulien wil hier graag aan meedoen, dus we zijn hierin ook bezig met voorbereiden! We hebben al heel wat recepten opgezocht voor veganistische energierepen op basis van dadels en noten. Ik moet dit nog gaan uittesten, het idee is er! Het avondeten zal hierdoor helaas wel iets eentonig worden, aangezien we vorig jaar maar één soort veganistische pasta konden vinden. We gaan helemaal back to the basics! Wat betreft drinken is het alleen thee en water. Water konden we vorig jaar vaak wel vullen bij hotels en restaurants die langs de route liggen. Paulien heeft ook een waterzuiveringssysteem zodat we water uit beekjes kunnen filteren.

Binnenkort lees je hoe Yoshi en haar vriendin Paulien dit avontuur hebben ervaren!

Regelmatig benoemen wij een backpacker of duo met mooie reisplannen tot ambassadeur van backpackspullen.nl. Deze fanatieke backpackers krijgen een aantal producten mee op reis om te testen en in ruil delen zij hun ervaringen. Wij worden zelf heel enthousiast van deze verhalen en hopelijk word jij dat ook! Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »