Flightbags

9
Bescherm je backpack tijdens transport met deze flightbags. Deze flightbags zijn af te sluiten met een los hangslotje zodat je backpack veilig opgeborgen is. Tip: kies voor een grotere flightbag dan de inhoud van je backpack om extra spullen in te checken
Lees meer
Sorteren op:

Flightbag  

Een flightbag is een hoes waarin je, je backpack kunt opbergen tijdens een vlucht. De meeste backpackers kiezen er tegenwoordig voor om een dergelijke hoes mee te nemen op reis. De flightbag is eigenlijk ontwikkeld om te voorkomen dat losse onderdelen van je backpack blijven haken op de transportbanden. Maar het grote voordeel van een transporthoes is wat ons betreft dat je deze kunt afsluiten met een los hangslotje. Hierdoor zullen er geen spullen uit je tas verdwijnen en kunnen anderen geen ongewenste spullen in je backpack stoppen. Ook tijdens je reis kan de afsluitbare hoes goed van pas komen. Bijvoorbeeld als je de backpack tijdelijk achterlaat in je hostel of bij de organisator van een activiteit. 

Er is een flightbag voor ieder formaat backpack. Ons advies is om te kiezen voor een bag die een stuk groter is dan de backpack zelf. Hierdoor kun je naast je backpack extra spullen inchecken zoals een dikke jas, wandelschoenen of souvenirs. 

Naast volwaardige flightbags bestaat er ook de optie van een combicover. Deze hoes is een combinatie van een flightbag en een regenhoes. De rits van een combicover gaat de hele achterkant rond waardoor je ervoor kunt kiezen om het draagsysteem toegankelijk te houden en de hoes zo als regenhoes te gebruiken. Het grote voordeel van een combicover is dat je slechts een hoes hoeft mee te nemen en zo ruimte en gewicht bespaart. Let wel op dat een hoes vaak lichte schade oploopt tijdens transport waardoor de hoes niet meer volledig waterdicht is. 

Alle flightbags in onze shop worden geleverd in een opbergtasje om zo min mogelijk ruimte in te nemen tijdens je reis. Bij iedere hoes in onze shop staan combideals waarmee je extra voordelig een TSA slotje aanschaft om de hoes mee af te sluiten.

Reis je regelmatig? Dan is ons advies om te kiezen voor de wat duurdere flightbags van Nomad of Osprey. Deze hoezen zijn gemaakt van zeer stevig materiaal en zullen daardoor langer mee gaan. Lees ook onze blog om te achterhalen waarom zou je een flightbag kopen?.

Een fligthbag is een must voor iedere backpacker! Benieuwd wat nog meer een must is als je gaat backpacken? Kijk dan zeker ook naar ons aanbod van packing cubes, paspoorthoesjes, reiskussens, wereldstekkers, reisflesjes & potjes, microvezel handdoeken en lakenzakken!