TSA Sloten

7
Deze TSA sloten zijn handige slotjes voor reizigers. Je sluit er je backpack, koffer of kluisje mee af. De douane kan de sloten openen, voor reizen naar Amerika is dit zelfs verplicht. Stel zelf een cijfercode in of kies voor een TSA slot met sleutels.
Lees meer
Sorteren op:

Wat is een TSA slot?

Even terug naar het begin waarom gebruik je een slotje tijdens het reizen? Juist, je sluit er je bagage (koffer of flightbag voor backpack) mee af zodat niemand bij je spullen kan en er ook niemand iets ongewenst in je koffer of backpack kan stoppen. Toch kan het zijn dat veiligheidsinstanties je bagage willen openen om deze te controleren. In het verleden betekende dit dat het slotje geforceerd diende te worden en dat jij als reiziger je koffer of backpack met een kapot slotje op de bagageband aantrof. Om dat te voorkomen zijn TSA sloten in het leven geroepen. Deze sloten zijn te openen door veiligheidsinstanties die beschikken over een tsa loper die op elk slotje past. Op deze manier ontstaat er dus geen schade!

Wat betekend TSA?

Sloten met een TSA logo hebben de Travel Sentry Approved certificering wat de betekenis van TSA verklaart. Er ontstaat echter vaak verwarring omdat de Amerikaanse Transportation Security Administration ook TSA als afkorting gebruikt. Travel Sentry is een Amerikaanse stichting die de travel security standaard heeft bepaald in samenwerking met vliegvelden, veiligheidsdiensten en bagageleveranciers. Alle sloten die gebruik maken van het TSA logo dienen over een Travel Sentry certificaat te beschikken.

TSA Slot verplicht?

Voor reizen naar de USA, Canada is het gebruik van TSA sloten verplicht maar er zijn inmiddels 30 landen en 650 vliegvelden die gebruik maken van de TSA standaard zoals, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Brazilië en ook Nederland.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »