Ambassadeur Esmee gaat gratis interrailen door Scandinavië

  • Geplaatst op
  • Door Esmee
  • Geplaatst in interrail
  • 0
Ambassadeur Esmee gaat gratis interrailen door Scandinavië

Binnenkort ga ik op reis met de trein door Europa. Voordat ik wegga, wil ik jullie graag op de hoogte stellen van mijn plannen. Het grootste deel van deze reis ga ik alleen maken, maar ik heb ondertussen al wat contact gelegd met jongeren van mijn leeftijd die ongeveer dezelfde route gaan volgen als ik.

Even voorstellen

Ik ben Esmee en ik ben 19 jaar oud. Ik volg de opleiding HBO Docent Dans op ArtEZ. Naast dansen vind ik het ontzettend leuk om mijzelf bezig te houden met fotografie, filmen en natuurlijk reizen. Ik ga deze reis dan ook goed vastleggen. Het ontdekken van nieuwe plekken in de wereld vind ik heerlijk om te doen. Deze ervaringen kan ik vervolgens goed gebruiken als inspiratie voor schoolprojecten. Reizen doe ik veel, maar ik heb nog nooit écht alleen een reis gemaakt. Wel een aantal keer zonder mijn ouders, maar nog nooit helemaal solo. Ik vind dit best spannend, maar ik ga ervan uit dat het goed komt! Dit is ook mijn eerste reis die ik ga maken met een backpack op mijn rug, in plaats van een koffer in mijn hand.

#DiscoverEU Interrail Pass

#DiscoverEU is de manier waarop ik aan een gratis Interrail Pass ben gekomen. Het is een nieuw initiatief van de Europese Unie om jongeren van 18 jaar oud meer te laten zien en beleven wat Europa te bieden heeft. Deze zomer was het de derde keer op rij dat ze 20.000 interrail-tickets uitdeelden aan jongeren van 18 door heel Europa, waarvan ik één van de gelukkigen was.

Met een Interrail Pass kun je, afhankelijk van je soort pas, door één of meerdere Europese landen reizen. Ikzelf maak gebruik van de Global Pass, hiermee kan ik door zoveel landen reizen als ik zelf wil. Wel heb ik in totaal een limiet van 7 dagen waarop ik met de trein kan reizen op deze Global Pass.

Mijn interrail reis door Scandinavië

Ik begin mijn reis bij de Pride in Amsterdam, hier heb ik afgesproken met een aantal andere jongeren uit Europa. We beginnen met een feestje in Amsterdam en pakken rond een uur of 4 ’s nachts de trein richting Aarhus in Denemarken, onze eerste bestemming. Vanuit hier gaan we richting Kopenhagen, waar we twee nachten blijven. Vervolgens ga ik door richting Malmö in Zweden, hier blijf ik een lange dag en pak ’s avonds de trein richting Stockholm. Na een paar nachten in Stockholm vervolg ik mijn reis naar Noorwegen. Als eerste ga ik naar Oslo en een paar dagen later naar Bergen. Vanaf Bergen vlieg ik naar London en pak ik later de trein terug naar Nederland. Dit was namelijk goedkoper dan direct naar Nederland te vliegen, en zo heb ik nog een extra stad die ik kan ontdekken. Vanuit Londen pak ik rond een uur of zes de trein richting Amsterdam.

Over de hele route doe ik 12 dagen. De optie om nog een extra nacht door te brengen in Londen heb ik nog openstaan, dus wie weet 13 dagen!

Op pad met de Nomad Topaz SF 50L dames backpack

Ik heb besloten om met een backpack te reizen, omdat mij dit een stuk praktischer en comfortabeler lijkt dan het meeslepen van een koffer. Mijn keuze is gevallen op de Nomad Topaz SF 50L Backpack voor dames. Deze tas zal ik goed inpakken met behulp van packing cubes en ik neem ook nog een STNKY waszak van 13 liter mee.

Tips als je ook gaat interrailen

Ik heb natuurlijk al heel wat uitzoekwerk gedaan en deel je daarom graag een paar kleine tips waar je aan moet denken als je gaat interrailen:

  • Stippel je route uit en zoek uit hoeveel dagen je in een stad wil spenderen. Soms is één dag echt voldoende, maar in grotere steden is het lekker als je wat meer de tijd hebt.
  • Zorg dat je je stoel reserveert voor in de trein. Dit is niet bij elke trein noodzakelijk, maar bij de meeste wel. Als je te lang wacht kan het zijn dat de trein vol zit. Een stoel reserveren kost vaak rond de 5 euro.
  • Neem niet te veel mee. Je trekt rond en moet alles meeslepen, dan is het helemaal niet handig wanneer je tas bomvol zit en loodzwaar is.
  • Weet waar je ga verblijven. Ik verblijf voornamelijk in hostels waar niet altijd linnengoed aanwezig is. Om kosten te besparen neem ik dit zelf mee.

Ik kijk ontzettend uit naar mijn reis en ik heb zin om jullie na af loop op de hoogte te brengen!

Liefs,

Esmee

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »