Toffe reisplannen van Danique die naar Uganda en Tanzanië gaat!

Toffe reisplannen van Danique die naar Uganda en Tanzanië gaat!

Hey backpackers! Ik ben Danique Uytendaal en ik vertrek voor 6 weken naar Uganda en Tanzania om rond te reizen met een vriendin van mij. Nu we een groot deel van Azië en Europa al hebben gezien, lijkt Afrika ons een prima vervolgstap. Dit wordt voor ons ook de eerste keer in dit mooie continent, dus we hebben nog geen idee wat we moeten verwachten.

Fourwheeldrive met tentdak gehuurd

We houden van avontuur en zijn gek op kamperen, dus ook deze vakantie geven we een twist aan de reis. We hebben namelijk een 4x4 gehuurd, waarvan een tent op het dak bevestigd is. Zo willen we 4,5 week rondreizen en overal kunnen parkeren om de nacht door te brengen. Vervolgens vertrekken we naar het startpunt van de Kilimanjaro om binnen een week de top te bereiken, waarna we de reis beëindigen. Altijd stoppen op het hoogtepunt hè.

Flexibel reisschema, behalve permit om bergorilla's te zien

We houden ervan om ons zo flexibel mogelijk op te stellen tijdens de reis, dus we hebben vrijwel niets van tevoren geboekt of vastgelegd. Het enige dat we op tijd hebben geregeld is een permit om in Uganda oog in oog met wilde berggorilla’s te komen. Het krijgen van dit permit is vrij moeilijk, waardoor wij dit een half jaar geleden al aangevraagd hebben. Verder zullen we per dag bekijken of we zin hebben om te hiken, te mountainbiken, te kayakken of te chillen. Een route hebben we dan ook nagenoeg niet voor ogen.

Zo hebben wij ons voorbereid op deze rondreis door Uganda en Tanzania

Tja, hoe bereid je je dan op zo’n vakantie voor? Daar hebben wij na het lezen van alle blogs, reisadviezen en filmpjes op YouTube ook nog geen al te goed idee van. Ik denk niet dat we ooit eerder op vakantie zijn gegaan met zo belachelijk veel spullen. We hebben bijvoorbeeld korte kleding mee voor zonnige, rustige dagen, lange kleding zodat we niet gestoken kunnen worden tijdens Game Drives, warme kleding voor op de top van Kilimanjaro en tijdens de (in Uganda) koude avonden en nachten en we hebben heel veel sportkleding mee voor alle hikes en activiteiten (inclusief wandelstokken: trots!). Om nog maar te zwijgen aan de halve apotheek die wij naast alle denkbare vaccinaties mee moeten nemen. Een kleine 50tal aan malariapillen, 10 pillen tegen hoogteziekte en een bescheiden oceaan aan DEET moeten ervoor zorgen dat wij weer zonder enge aandoeningen thuiskomen.

Lees binnenkort ons verslag over de beklimming van de Kilimanjaro!

Achteraf is alles veel makkelijker te beoordelen natuurlijk, dus ik zal na de reis een kort verslag schrijven over hoe de klim van de Kilimanjaro is gegaan en hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden. Want zeg nou zelf, dat is toch een absolute must-do in Tanzania?

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »