Afgestudeerd dus gaat Jannes backpacken in Maleisië en Borneo #ambassadeur

Afgestudeerd dus gaat Jannes backpacken in Maleisië en Borneo #ambassadeur

Hi avonturiers! Mijn naam is Jannes van den Brand (links) en de hele maand juni ga ik samen met José (vriendin) backpacken in Maleisië/ Borneo. Dit wordt de tweede keer dat we samen met de backpack op reis gaan. Zo hebben we twee jaar geleden een super toffe trip gemaakt door de Balkan. We zijn vanaf Sofia in Bulgarije doorgereisd naar, Macedonië, Albanië en Kosovo. Een prachtige stukje relatief onbekend Europa, met een groot cultuurverschil vergeleken met ons kikkerlandje.

Voor mij wordt dit de eerste keer Azië, dus ik ben super benieuwd naar alle nieuwe indrukken, culturen en uiteraard de spectaculaire natuur die het land te bieden heeft. José reist voor de tweede keer naar Zuid-Oost Azië. In 2016 heeft ze al eens een maand Engelse les heeft gegeven op het platteland van Thailand en daarna twee maanden door het prachtige land gereisd. Na al die jaren verhalen aan te hebben gehoord over die reis was de keuze voor Azië niet moeilijk voor onze volgende reis.

Nu nog wat meer over mijzelf. Ik ben 23 jaar en geboren en getogen in Nijmegen en onlangs stiekem de Waal over gegaan om in Lent te gaan wonen met mijn vriendin. Daarnaast heb ik afgelopen week mijn studie Communicatie & Multimedia Design afgerond aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Oftewel tijd voor een beloning in de vorm van een afstudeerreis!

Naast het afstuderen, was er af en toe ook wat tijd om voorbereidingen te treffen. Eigenlijk willen we niet te veel plannen maar toch hebben we een globale route uitgestippeld. Op deze manier kunnen we in onze vier weken zoveel mogelijk zien maar behouden we enige vrijheid. De reis zal in ieder geval starten in Kuala Lumpur, waar we onszelf eerste twee nachtjes gunnen in een hotel met rooftop infinitypool om even te acclimatiseren en de eerste indrukken van deze wereldstad op ons te laten inwerken.

Na twee nachten verlaten we de stad en pakken we het vliegtuig naar Borneo. Dit is een eiland wat deels bij Indonesië en deels bij Maleisië hoort. We vliegen op Kota Kinabalu, waar ook onze eerste en letterlijke hoogste uitdaging van de reis staat te wachten. Namelijk het beklimmen van de Mountain Kinabalu, één van de hoogste bergtoppen van Zuidoost Azië. Ofwel een beklimming die op je bucket list hoort. In twee dagen beklim je de berg en summit je de top van 4095 meter(!), waarna je beloond wordt met een magistraal en adembenemend uitzicht. Hierbij zal de nieuwe Lowe Alpine Manaslu backpack die ik van backpackspullen.nl gesponsored heb gekregen goed van pas komen! 

Nadat we bijgekomen zijn van de beklimming zetten we de reis voort op Borneo. De volgende twee weken staan in het teken van eilandhoppen en jungles. We hopen hier wild life te spotten met als hoogtepunt orang-oetangs, die overigens alleen op Borneo leven.

De laatste 1.5 week brengen we waarschijnlijk door op het vaste schiereiland van Maleisië. Hier is namelijk ook genoeg te ontdekken zoals de beroemde theeplantage en diverse culturele steden met foodmarkets en indrukwekkende tempels.

We bereiden ons voor op een avontuur met parelwitte stranden, uitzichten waar je mond van open valt, scootertochten door de bergen, nightmarktes met verrukkelijk eten, snorkel en duik trips naar de mooiste onderwaterwerelden en hikes door de jungles met bijbehorende neusapen.

Vanaf 26 mei houd ik jullie graag op de hoogte van onze reis en deel ik onze ervaringen in Maleisië!

Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »