Rondreis door Peru; reiservaring en tips - #Ambassadeur Irene

Rondreis door Peru; reiservaring en tips - #Ambassadeur Irene

Irene maakte in augustus dit jaar een rondreis door Peru. Een maand lang had ze vakantie en ze koos ervoor om te gaan backpacken in dit geweldige land. Als ambassadeur van backpackspullen.nl deelt ze haar ervaring en geeft ze tips aan backpackers die binnenkort naar Peru gaan.

Hoe mijn reis was?

De reis van geweldig! We hebben enorm veel gezien en gedaan in 4 weken. Door de hoogte was het op sommige moment ook erg zwaar, maar het was het allemaal waard. Peru is een heel mooi land!

Wat heb je zoal ondernomen? 

In Lima zijn we bijgekomen van de reis en hebben we wat rondgedwaald, een prima start. Vervolgens kwamen we aan in Huacachina, de woestijn met oase. We hebben daar een buggytour gedaan en we konden van de hoogste heuvels af met een sandboard. Veel reizigers slaan deze plek over maar wij vonden het heel gaaf om te doen! Naast sandboarden hebben we ook Islas Ballestas bezocht. Dit was een erg lange reis om vogels en een paar zeehonden te zien, geen hoogtepunt. Vanuit Arequipa gingen we een dag naar Colca Canyon. Hier hebben we een aantal condors kunnen zien. In Puno hebben we rustig aan gedaan omdat de hoogteziekte toesloeg. Wel zijn we het Titicacameer opgegaan naar de Uros eilanden. Dit was één groot toneelstuk met veel toeristen maar het was wel een leuk middagje weg. Vanuit Puno gingen we de grens over naar Bolivia. Via La Paz zijn we gelijk naar Uyuni gegaan om daar de 3-daagse zoutvlakte tour te doen. 3 dagen in een Jeep door de mooiste landschappen en nationale parken rijden, het was heel bijzonder en indrukwekkend! Na het uitrusten in La Paz vlogen we naar Cusco waar veel hoogtepunten op ons te wachten stonden. Een bezoek aan Sacred Valley is niet te missen, de Rainbow Mountain en natuurlijk de Inca Jungle Trek naar Machu Picchu! 

Wat zou je andere backpackers aanraden om zeker te doen in Peru? 

Wat je zeker niet mag overslaan is natuurlijk Machu Picchu. Als je de mogelijkheid hebt zou ik ook zeker aanraden om een meerdaagse trek te doen. Er zijn verschillende soorten dus kijk goed wat bij jou past. Neem de laatste dag dan ook niet de bus maar ga via de trappen vroeg in de ochtend omhoog. Na alle moeite kan je het uitzicht nog meer waarderen!
De Rainbow Mountain was voor mij ook zeker een hoogtepunt. Het is zwaar, dus zorg dat je goed gewend bent aan de hoogte. Het is zo mooi! Niet alleen de Rainbow Mountain zelf, maar de hele omgeving in prachtig gekleurd waardoor het net een schilderij is met sneeuwtoppen op de achtergrond.
Nog een aanrader is Huacachina. Huacachina ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Ica. Ica vonden wij erg chaotisch en vies dus het was een verademing om de woestijn in te rijden. Mooi weer, rustig en een prachtig uitzicht! Wil je een beetje actie? Doe dan zeker de buggy en sandboard tour!

Hoe vond je de gastvrijheid van het land? 

De Peruanen zijn erg vriendelijk, ze willen je graag helpen. Ook als ze geen Engels spreken doen ze hun best om je te begrijpen. Als je een basis Spaans hebt wordt dat ook erg gewaardeerd! Kijk wel uit in welke wijken je komt want het is niet overal even veilig.

Welke reisspullen heb je gebruikt? En welke zou je achteraf nog meer meegenomen hebben? 

Via backpackersspullen.nl had ik de Highlander backpack hoes, Nomad Morena Fleecevest en  de Highlander Stow&Gow regenjas. Daarnaast had ik veel sportkleding meegenomen voor de hikes die we hebben gedaan. Leggings, quickdry shirts, thermokleding, en wandelschoenen. Omdat de temperaturen uitliepen van 25 tot -11 graden had ik zomer- en winterkleding mee. Wat ik achteraf nog mee had willen nemen was een warme jas. Een vest of trui laat namelijk veel koude wind door. Ik heb het opgelost door de Stow&Go regenjas er overheen te dragen, dan was het in ieder geval winddicht.  

Heb je nog tips voor backpackers die binnenkort naar Peru op reis gaan?

*Let op met geld opnemen.

Wij konden met onze pasjes alleen bij BCP bank pinnen, de andere banken gaven een error. Gelukkig hebben we daarna altijd een BCP bank gevonden en hoefden we ons geen zorgen meer te maken. BCP heeft deze maand een nieuwe regel ingevoerd dat je nog maar 1x per maand bij hun kan pinnen. Betalen in winkels en restaurants was bij ons wel mogelijk. Probeer nog wat nieuwe informatie te zoeken over dit probleem want misschien verandert er nog iets. 

*Maak gebruik van het openbaar vervoer.

Taxi’s zijn prima maar het openbaar vervoer is veel goedkoper! Als je toch een taxi nodig hebt, zorg dan dat je hostel/hotel een taxi voor je belt. Het kan zijn dat je op straat net de verkeerde aanhoudt. In de bus zit je lekker tussen de locals en kan je de bus in en uit springen voor ongeveer 0,30 cent! Zeg tegen de chauffeur waar je heen moet en je komt er wel. 

*Controleer of je zorg- en reisverzekering goed geregeld is en neem zeker de rabiës inenting.

Het is niet verplicht maar het scheelt je zoveel stress en moeite als je toch ergens wordt gebeten! Het vaccin dat je nodig hebt als je al ingeënt bent is in de grote steden beschikbaar. Je bent veel tijd kwijt, maar het is te doen. Ben je niet ingeënt? Dan heb je een antiserum nodig en die hebben ze niet in Peru! Het vaccin is te duur en ze beweren dat er geen rabiës is in Peru. Echter in Nederland staat Peru als risicoland bekend. Neem daarbij een plek in de jungle, geen bereik, taalproblemen, en 2 tegensprekende artsen (Peru en Nederland). Kortom; bespaar je dit en neem de inenting in Nederland. En natuurlijk: pas op met dieren ;)

*Cusco en omgeving

In Cusco word je overal aangesproken en de binnenstad is echt vol met toeristen. Er is enorm veel te doen in de omgeving van Cusco. Om de mooiste plekken te bezoeken kan je het best een toeristenticket kopen die 10 dagen geldig is. Met dit kaartje kan je meerdere plekken en musea bezoeken. De kosten zijn ongeveer 35 euro en met een studentenpas krijg je flinke korting. Ollantaytambo, Saqsayhuman en Moray zijn bijzonder om naar toe te gaan.

*Vinicunca, Montaña de siete colores, of Rainbow Mountain

Deze berg heeft vele kleuren door verschillende mineralen en is pas 3 jaar geleden ontdekt. Eerst lag er namelijk sneeuw en ijs op de berg maar dat is in de loop der tijd gesmolten. De plek is populair geworden door social media, de foto’s duiken overal op. Een dagtour kan je in Cusco boeken. Er zijn veel touroperators die dit aanbieden voor verschillende prijzen. 
Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur