backpacken Zuid Amerika, de ervaring van #Ambassadeur Amber

backpacken Zuid Amerika, de ervaring van #Ambassadeur Amber

Hee backpackers! Na een geweldige reis door Zuid-Amerika te hebben gemaakt, ben ik zover om jullie te vertellen hoe geweldig ik het heb gehad!

Even terug na het begin

“Ben je je wilde haren al kwijt?” vroeg mijn vader toen ik ongeveer een maandje thuis was na mijn vorige reis door Zuid-Oost Azië. Helaas vaders, je dochter wil naar Zuid Amerika. Zuchtend zei hij “Ik ga niet eens meer vragen of je dit jaar wel eens gaat studeren, maar toch hoop ik dat je aan je toekomst blijft denken.” DIT! Dit is wat mensen veronderstellen, dit is juist precies waarom ik heb gereisd. Ik wilde weten wie ik was, wie ik ben, wat me interesseert, aan mijn toekomst denken dus!

Is Zuid-Amerika een goede backpack bestemming?

Iedereen die twijfelt over een reis door Zuid-Amerika kan ik aanraden om te gaan, je twijfels zullen per direct verdwijnen op het moment dat je het vliegtuig uitstapt. De landen waar ik ben geweest hebben zo onwijs veel moois te bieden. Vooraf kreeg ik veel reacties zoals: “Ja maar Zuid Amerika is gevaarlijk, je kan niet zomaar in je eentje reizen.” Of: “een blonde vrouw die in haar eentje rondloopt is vragen om problemen.” Ja het klopt, er zijn landen waar je moet uitkijken, waar gevaarlijke situaties voorkomen, maar laat je niet weerhouden! Behalve als je komt om te feesten en goedkope drank, dan kun je beter naar Zuid-Oost Azië is mijn ervaring :)

Mijn reisroute door Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika heb ik gemerkt dat je iets meer moet plannen waar je precies heen wilt gaan. Ook spreken weinig mensen Engels en daarom is basiskennis Spaans wel aan te raden. Maar het gaat snel, als je een beetje met locals begint te praten zul je versteld staan hoe snel je Spaans verbeterd!

De reisroute die ik heb afgelegd ging als volgt: Ik heb een retourticket gekocht naar Colombia (Bogota). Ik ben meteen zuidwaarts gegaan en heb daar de grens naar Ecuador overgestoken, ik ben toen de bergen ingetrokken en heb veel hikes gedaan. Steeds daalde ik meer richting Peru waar ik heel het noorden heb gereisd. Ik heb toen een lange bus helemaal naar Cusco genomen waar ik natuurlijk naar Machu Picchu ben gegaan en ook alle prachtige plekjes hieromheen zoals Arequipa en Huacachina. Ik ben zo de grens overgestoken naar Bolivia waar ik van Copacabana (Lake Titicaca) naar La Paz ben gegaan en hier de Death Road heb gemountainbiket. (misschien niet echt aan te raden als je snel ongeruste moeders hebt :’) ) Ik ben toen naar Uyuni gegaan om de Salt Flats te zien en met nog wat mooie bestemmingen onderweg naar Santa Cruz en toen terug naar Peru waar ik Kerst en Oud en Nieuw heb gevierd. Ik ben toen snel terug naar Ecuador gegaan om 2 vrienden uit Duitsland van het vliegveld op te pikken en ben weer vertrokken naar de kust van Colombia waar ik echt een prachttijd heb gehad.

Voorbereiden

Meh daar ben ik niet al te best in. Ik ben meer van het ik ga en ik zie wel. “No plans just go”. Ik heb wel de zomer ervoor veel krachttraining voor mijn rug/core gedaan omdat ik daar vorige trip wel veel last van had. Ik heb de mooiste plekjes uitgestippeld en een dagboek meegenomen om alles in bij te houden. (altijd leuk om terug te lezen!) Als voorbereidingstip: All you need is less, dit is echt een gezegde waar ik nog steeds moeite mee heb om me aan te houden. Je hebt zoveel niet nodig op reis. Sterker nog, je kan jezelf echt wel voor je kop slaan als je erachter komt hoeveel spullen je eigenlijk NIET nodig hebt gehad maar wel mee hebt genomen.

Mijn hoogtepunt van de reis?

Wat ik mensen echt wil aanraden om te doen is een trip door de jungle, ik heb dit zelf in Bolivia gedaan en een paar nachten in een hutje naast de Kaaimannen geslapen. Ik heb piranha’s gevist waar de krokodillen op een meter afstand mee zaten te kijken. Gezwommen in DIEZELFDE rivier met wilde dolfijnen en de leukste mensen ontmoet op deze uitjes. Je kunt deze jungle trips ook in Peru en Ecuador doen. Ik heb zelf Bolivia gekozen omdat dat een stuk voordeliger uitkwam en ik leuke mensen had om dit samen mee te doen. Maar ohoh wat een geweldige ervaring was het!

Mijn ultieme tip tot slot

Het enige wat ik backpackers echt adviseer: “Geniet met volle teugen van het moment want voor je het weet is die prachtige reis alweer voorbij!”

Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »