#Ambassadeur Amber - 4 maanden backpacken in Zuid-Amerika - binnenkort op reis

#Ambassadeur Amber - 4 maanden backpacken in Zuid-Amerika - binnenkort op reis

Iedere maand benoemen wij een backpacker of duo met mooie reisplannen tot ambassadeur van backpackspullen.nl. Deze fanatieke backpackers krijgen een aantal producten mee op reis om te testen en in ruil delen zij hun ervaringen. Wij worden zelf heel enthousiast van deze verhalen en hopelijk word jij dat ook! Deze keer gaat Amber Veenstra 4 maanden backpacken in Zuid-Amerika. Lees hieronder wat haar plannen zijn en hoe ze dit heeft voorbereid.

Even voorstellen

Hee iedereen! Mijn naam is Amber Veenstra en ik ben 21 jaar jong en kom uit Zeeuws-Vlaanderen! Ik heb een half jaar International Leisure and Tourism gestudeerd, tot ik besloot mijn vleugels te spreiden en de wereld te bereizen. Ik heb al een eerdere reis gemaakt in 2016 naar Zuid-Oost Azië voor 6 maanden. Ik begon in Thailand en heb vervolgens Laos en Cambodja gereisd en terug gekeerd naar Thailand. Vanuit Thailand vertrok ik weer naar Myanmar, Bali en Singapore. Ik heb altijd al een obsessie gehad als klein meisje met Tomb Raider, zo begon ook mijn passie voor Azië (Angkor Wat, Cambodja). Trots zei ik op mijn 9e dat ik de wereld zou gaan reizen “als ik later groot ben”. 


Na 1 jaar te hebben gewoond in Australië, vloog ik terug naar Nederland waar ik al snel last kreeg van Post-Travel depressie... dus boekte ik een vlucht naar Zuid-Amerika! Ik heb gekozen voor de landen Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia met een reisduur van iets meer dan 4 maanden. Macha Picchu was iets dat mijn aandacht al trok op jonge leeftijd en toen ik op mijn 18e een ketting kreeg van mijn moeder die oorspronkelijk uit Peru kwam, wist ik dat ik de oorsprong van deze hanger zelf wou gaan opzoeken en kwam Zuid-Amerika op mijn bucket list zou staan. 

Reisplannen

Ik kies ervoor om te gaan backpacken omdat het me dichter bij de locals en de cultuur brengt. Daarom zal ik ook een aantal weken Spaans leren bij verschillende homestays in Ecuador. Een homestay houdt in dat je in iemand zijn huis verblijft of een soortgelijke guesthouse (het woord zegt het eigenlijk al). Ik vlieg naar Colombia en zal zo snel mogelijk mijn Spaanse lessen beginnen aan de kust van Ecuador. Als ik zelfverzekerd genoeg ben om een gesprek in het Spaans aan te gaan met 1 van de locals vertrek ik naar Peru, waar ik een binnenlandse route langs Machu Picchu zal reizen tot ik bij Bolivia aankom, waar ik een maand zal gaan rondtrekken. De terugweg gaat als volgt: de kustlijn van Peru volgen en dan de jungle van Ecuador verkennen, tot ik uiteindelijk mijn weg terugvind in Colombia. Hier blijf ik nog een aantal weken rondtrekken totdat ik terugvlieg naar Amsterdam.

Voorbereiding

Ik ben zelf een ontzettend chaotisch persoon, dus voorbereiden is voor mij altijd nogal lastig haha! Ik heb bijvoorbeeld pas 2 weken van te voren mijn vaccinaties gehad (altijd handig om dat toch op zijn minst 1 maand van te voren te doen!). Omdat ik al een eerdere reis heb gemaakt, had ik een stuk minder zenuwen, maar nu ik bijna vertrek wordt het toch wel spannend. Als je jezelf goed wilt voorbereiden, is het lezen van een aantal boeken en blogs heel behulpzaam. Plan een afspraak in bij de GGD voor je vaccinaties en zorg dat je een globaal reisplan hebt zodat je weet wat voor kleding, spullen en bijvoorbeeld medicatie (denk aan Malaria en hoogteziekte) je nodig hebt. 

Ik heb alleen mijn vliegticket geboekt: No plans just go. Mijn 1ste Hostel zal ik 2 dagen van te voren vastleggen en de rest zoek ik daar uit. Ik heb een globaal reisplan voor mezelf maar wil open blijven staan voor verassingen. Het leukste aan reizen vind ik dat je leeft in het NU. Geniet van de ervaring, van de tijd die je in je eigen ontwikkeling steekt en zie waar die instelling je naartoe brengt. 

Materiaal

Ik ga op reis met deze top backpack Lowe Alpine Cerro Torre ND – 60:80 l Als je opeens met iets meer souvenirs terugkomt dan verwacht zal dat zeker passen in deze verstelbare backpack. Dat is natuurlijk niet de voornaamste reden dat deze backpack ideaal is voor mijn reis. Omdat ik ook van plan ben, meerdaagse trekkingen te lopen, is het draagcomfort van deze backpack ideaal.

Ik kan makkelijk bij mijn spullen door de voorkant opening, maar ook door de opening aan de bovenkant. Zo hoef ik niet steeds ALLES uit mijn tas te toveren voor ik eindelijk een paar sokken te pakken heb. Om ook die welbekende backpacker struggle te voorkomen heb ik een geniaal product: Mesh stuff sac - 2.5 tot 15 l Packing sac’s, waarin je je kleding of spullen kan ordenen. Raak ik die sokken niet meer kwijt dus! Ze komen in verschillende maten zodat ook de rest van je kleren gesorteerd kunnen blijven. Je kleding blijft gelukkig ook goed luchten door de stof. (we kennen allemaal de heerlijke backpackersgeur als we 1 van onze plastic tasjes na een tijdje weer eens opentrekken..) 

Of ik jullie nog tips kan meegeven?

Zorg dat je verschillende laagjes kleding meeneemt, de temperaturen kunnen flink schommelen. Zo kunnen de verschillende hoogtes er ook voor zorgen dat je met verschillende weersomstandigheden te maken krijgt. Een wind- en waterdichte jacket is daarom ook een must!

Je gaat op reis om de wereldwonderen en avonturen van een andere cultuur te beleven. Informeer van te voren goed (d.m.v blogs, boeken of documentaires) hoe het er in de landen die je gaat bezoeken aan toe gaat. Of er politieke onrust is, eventuele reisgevaren of klimaatverschillen waar je rekening mee moet houden. Maar nog het belangrijkste, hoe je het best als toerist met de locals om kan gaan. Laten we met zijn allen het milieu, de dieren en de cultuur van de locals respecteren. En vergeet vooral niet te genieten! Je reis is voor je het weet weer voorbij en je zou willen dat de tijd soms even stil kon blijven staan.Binnenkort lees je hoe Amber deze reis en de gesponsorde producten heeft ervaren. Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »