reisvoorbereiding Te Araroa trail - 3.000km hiken in Nieuw Zeeland! #Ambassadeurs Eline en Bas

reisvoorbereiding Te Araroa trail - 3.000km hiken in Nieuw Zeeland! #Ambassadeurs Eline en Bas

Na een voorbereiding van ruim 2 jaar gaan Bas en Eline Te Araroa trial in Nieuw Zeeland lopen. Dit is een LAW van ruim 3.000 km! Lees hieronder hoe ze deze reis voorbereiden en wat de plannen zijn. Als ambassadeur krijgen Eline en Bas een Osprey backpack van ons mee op reis en in ruil delen zij hun ervaringen. Wij worden zelf heel enthousiast van deze verhalen en hopelijk word jij dat ook!

Introductie

Hey allemaal, wij zijn Sebas en Eline en we gaan binnenkort naar Nieuw Zeeland om Te Araroa te hiken. We zijn al 2 jaar bezig om dit plan te realiseren en binnenkort gaat het dan eindelijk gebeuren! Ik (Sebas) heb al veel ervaring met reizen in Europa en wilde al vanaf jongs af aan een keer op avontuur in dit magische land.

Waarom Nieuw Zeeland? 

Nou, het heeft toch wel iets bijzonders; het ligt precies aan de andere kant van Nederland dus verder weg dan dat kun je letterlijk niet gaan. (Tenzij je de ruimte in gaat.) En je hoeft alleen Lord Of The Rings maar te kijken om te weten en zien dat het gewoon een epische plek is. Eline wist dit natuurlijk al veel eerder en is daarom 10 jaar geleden al gaan backpacken in die omgeving. Voor haar word het dus een 2e keer, maar daarom niet minder bijzonder!

Te Araroa trail

Te Araroa betekent 'The Long Pathway' in de traditionele Maori taal.
Daarom word het dus ook geschreven als 'wij hiken Te Araora', en niet, 'wij hiken de TeAraroa. 

Het is een lange afstandswandeling van het meest noordelijke punt (Cape Reinga) naar het meest zuidelijke punt (Bluff) en gaat kris kras dwars over de twee eilanden van Nieuw Zeeland.
Omdat Te Araroa pas officieel in 2011 is geopend is het een van de 'jongste' thru hikes en groeit de populariteit nog elk jaar. Toch een vreemd idee, aangezien er al plannen waren voor een dergelijk project rond 1970. Het heeft dus even geduurd voordat het uiteindelijk gerealiseerd kon worden en dit komt mede doordat de wandeling door veel privé gebied en nationale parken gaat. Veel toestemmingen en vergunningen waren dus nodig om de wandeling mogelijk te maken en het is nog steeds een 'work in progress'. 

Omdat het klimaat in Nieuw Zeeland zo divers is kom je tijdens de 4-5 maanden durende hike door de meest uiteenlopende gebieden. Het ene moment bagger je door de jungle terwijl je eind van de dag plotseling op een rotsige bergpunt in de sneeuw staat. Door het ruige en woeste landschap word TA als een van de zwaarste thru hikes gezien.

Voorbereiding

Tip: begin op tijd!
We zijn zelf dus al 2 jaar bezig met de voorbereidingen en toch hebben we veel tot het laatste moment laten aankomen, waardoor het toch een beetje stressen is nu. Er is veel informatie om uit te zoeken; de navigatie moet nauwkeurig worden voorbereid. Het is niet simpelweg bordjes volgen en hopen dat het goed komt. Er moet rekening worden gehouden met het oversteken van rivieren, het vinden van voldoende water bronnen, bevoorrading en goede plekken om te overnachten. Er zijn veel hostels te vinden in de bewoonde plekken waar we zo af en toe doorheen komen, maar de meeste nachten zullen we doorbrengen in ons tentje op een plek ergens in de natuur. Gelukkig helpt de Te Araroa Trust een hoop mee door elk jaar geupdate digitale 'trail notes' en kaarten vrij te geven, die als leidraad worden gebruikt voor het volgen van de route.

Welke spullen hebben we nodig?

Dit is toch echt wel een belangrijk onderwerp, zeker als je 5 maanden vanuit je rugzak moet zien te overleven in het wild. Welke tent nemen we mee? Hoe gaan we koken, en wat? Hebben we voldoende water opslag? Welke shirts zijn het best om te dragen tijdens het wandelen? En wat nou als het gaat sneeuwen? (Wat maar zo kan gebeuren in de zomers van NZ). We hebben er veel voorbereidingstijd in zitten! Download hier onze complete gear list.

Het is een eindeloze uitzoekerij, maar wel een hele leuke, en mensen spenderen over het algemeen veel te veel tijd met het opzoeken van fancy spulletjes en te weinig tijd aan fysieke training en dergelijke. 

Toch is het heel belangrijk om een goede uitrusting te hebben, en een van de belangrijkste items is natuurlijk de backpack. Hier zitten namelijk alle spullen en bezittingen in die je avontuur tot een succes of fiasco gaan maken. Van backpackspullen.nl heeft Eline de Osprey Ariel AG M 65L gesponsord gekregen! Een juweeltje van een backpack! Er zitten zo veel functies op dat je 3 x de gebruiksaanwijzing moet doorlezen om te zorgen dat je niks over het hoofd ziet. ;) Het draagsysteem is speciaal ontworpen voor dames en zit volgens Eline als gegoten. 'Je hebt nauwelijks door dat je überhaupt iets zwaars meedraagt!' Vanwege het voorgevormde ophangsysteem is er een goede luchtcirculatie bij de rug en er zit zelfs een opbergvak voor je waterzak in verwerkt. Ook kan de bovenkant van de rugzak worden losgekoppeld en als daypack worden gebruikt. Dit lijkt ons erg handig als je even een middagje door de stad wilt lopen terwijl de rest van je backpack in het hostel o.i.d kan worden achtergelaten. En zo zijn er nog heel veel meer handigheidjes die ongetwijfeld goed van pas zullen gaan komen. Als we een tijdje onderweg zijn dan zullen we een meer uitgebreide review schrijven over deze super backpack.

Volg onze reis...

Er is nog zo veel om te vertellen, maar de echte spannende avonturen komen natuurlijk pas als we daadwerkelijk onderweg zijn. We zullen proberen om de paar weken wat nieuws te schrijven. Het geeft ook een extra dimensie aan onze trip om op deze manier onze verhalen te kunnen delen met alle andere reislustige mensen die de ambitie hebben om de wereld te ontdekken! Volg de avonturen van Bas en Eline op www.ukiwaki.com.

*Inmiddels hebben Bas en Eline Te Araroa trail volbracht! Lees hier hoe ze de reis hebben ervaren.

Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »