#ambassadeur Charlotte - 10 dagen backpacken in Marrokko - voorbereiding

#ambassadeur Charlotte - 10 dagen backpacken in Marrokko - voorbereiding

Reizen is mijn ding en ik probeer zoveel mogelijk te zien van de wereld (wel op een goede manier en niet met zo’n overhaast tempo om bucketlist dingen af te strepen!). Van Europa heb ik het grootste deel gezien, in Afrika heb ik vier maanden als verpleegkundige gewerkt, naar Azië ben ik al een aantal keer afgereisd en voordat ik met mijn baan begon heb ik een lange reis naar Zuid- en Midden-Amerika gemaakt. Nu staat een korte backpacktrip naar Marokko op de planning!


Even voorstellen

Mijn naam is Charlotte Margadant, ik ben 25 jaar en woon in hartje Amsterdam. Ik heb verpleegkunde en gezondheidswetenschappen gestudeerd. Sinds anderhalf jaar ben ik aan het promoveren binnen de Intensive Care geneeskunde bij het Academisch Medisch Centrum (AMC). Vanaf dat ik heel jong was namen mijn ouders me mee op verre reizen. Mijn vader is een wereldreiziger in hart en nieren en bracht dit aan zijn vier kinderen over. Ik leerde al vroeg veel van andere culturen, waardoor daar een enorme passie voor ontstond. Nieuwe plekken ontdekken vind ik geweldig en naast mijn drukke baan probeer ik elke vakantiedag te benutten om de gaafste avonturen te beleven!

Backpacken in Marroko

Over een paar weken ga ik 10 dagen backpacken in Marokko. Met weinig vakantiedagen probeer ik altijd creatief te zijn. In Marokko is het in november nog een prima temperatuur en er is genoeg avontuurlijks te beleven! Het is niet heel ver weg en dus was de keuze snel gemaakt. Ik reis lekker alleen om zoveel mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn ervaring beleef je zo de leukste dingen. Om diezelfde reden plan ik ook zo min mogelijk op een aantal highlights na dan. Zo wil ik in Marrokko zeker een keer overnachten in de woestijn en een trekking maken in het Atlas gebergte. Een bezoekje aan de plaatsen Marrakech, Fes en Essouira kunnen niet ontbreken en als het uitkomt lijkt het me heel tof om te sandboarden. 

Reisvoorbereiding

Voor elke reis koop ik de lonely planet van het land. Ik probeer vooraf altijd wat door te lezen maar meestal heb ik daar te weinig tijd voor. Daarbij vind ik het heerlijk om op reis per dag pas te beslissen wat de dag zelf of de dag erop gaat brengen. Ik laat me daar leiden door tips van andere reizigers en lees ’s avonds urenlang in de lonely planet om niets moois te missen. Voor elke reis boek ik alleen vliegtickets en een hostel voor de eerste nacht. Zo houd ik alle opties nog open voor de dagen erna.

Meeneemlijst

Ik pak mijn backpack meestal met zo licht mogelijk in, want: less weight is more fun! Alleen wil ik onderweg altijd veel cadeautjes meenemen voor mijn huis en voor andere dus een 60 liter backpack heb ik wel echt nodig. Ik ga voor het eerst op reis met de Nomad Voyager backpack, binnekort laat ik jullie weten wat er zo fijn is aan deze tas!

Mijn gouden tip

Koop een lonely planet van het land en bereid je niet te veel voor. De mooiste ervaringen komen impulsief en door tips van de bevolking of andere reizigers ter plekke. Binnenkort lees je hoe Charlotte deze reis en haar Nomad backpack heeft ervaren. Ga jij zelf bijna op reis en wil je onze volgende ambassadeur worden? Meld je dan hier aan!

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »