Lakenzak

4
Door een lakenzak mee te nemen op reis weet je zeker dat je altijd in een schoon bed kunt kruipen. Een lakenzak fungeert bovendien als lichte slaapzak of als hoes voor je slaapzak.
Lees meer
Sorteren op:

Lakenzakken

De naam zegt het al, een lakenzak is een laken dat dubbel gevouwen dicht zit waardoor het een zak of slaapzak vormt. Een lakenzak wordt gebruikt als lichte zomerse slaapzak of als slaapzak binnenhoes. Ideaal voor backpackers want een lakenzak neemt ook nog eens weinig ruimte en gewicht in. Let bij de aankoop van een lakenzak op het materiaalgebruik en de lengte van de zak. Een zak van 2.2 meter is geschikt voor personen tot 1.95 meter. Een katoenen lakenzak heeft onze voorkeur. Katoen voelt lekker, is goed te wassen en is licht van gewicht. 

Een lakenzak als dekbed

Backpackers zullen een lakenzak met name gebruiken als dekbed overtrek. Kom je in een hostel met vieze bedden dan pak je, je eigen schone laken erbij. Ook tijdens excursies waarbij je blijft overnachten biedt een lakenzak uitkomst. Zo slaap je altijd in een lekker schoon bedje! Moet je de lakenzak wel regelmatig wassen natuurlijk ;) 

Een lakenzak als slaapzak

Tijdens zomerse nachten is een volwaardige slaapzak vaak te warm. Je slaapt thuis dan ook niet onder je dekbed. In plaats van tijdens het kamperen in een slaapzak te slapen gebruik je dan een lakenzak. Deze voegt toch ongeveer 3 graden extra isolatiewaarde toe. 

Een lakenzak als slaapzak binnenhoes

In combinatie met een slaapzak wordt een lakenzak vaak gebruikt als binnenhoes. Dit heeft tot voordeel dat je de lakenzak regelmatig kan wassen zonder dat je de hele slaapzak hoeft te wassen. Bovendien voegt een lakenzak ongeveer 3 graden isolatiewaarde toe waardoor je net iets koudere nachten aankunt met je slaapzak. 

Je leest het, genoeg redenen om een lakenzak te kopen. Op backpackspullen.nl vind je in ieder geval de juiste lakenzak voor jou reis! 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »