Waarom de Osprey Fairview 40 liter backpack dames zo handig is? Lees de ervaring van Flojotravels

Waarom de Osprey Fairview 40 liter backpack  dames  zo handig is? Lees de ervaring van Flojotravels

Ik ben Joëlle en reis samen met mijn vriend Floris door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland voor een jaar! Tijdens het reizen zijn we beide parttime aan het werk en houden we een YouTube kanaal bij over al onze avonturen.

In deze blog vertel ik je meer over mijn ervaring met de Osprey Fairview 40 liter vrouwen backpack. Ga jij ook backpacken en wil je alleen met handbagage reizen, lees dan verder!

We zochten de perfecte handbagage backpack, het werd de Osprey Fairview

Voor onze reis heb ik onderzoek gedaan naar de perfecte backpack die mee kan als handbagage (56x36x23 cm). Naast de juiste afmetingen heb ik ook gekeken naar de kwaliteit van het materiaal, de indeling, de pasvorm en natuurlijk de prijs.

Reizen met alleen handbagage vind ik heerlijk. Je hoeft dan niet in de lange rij te staan bij de incheckbalie, geen wachttijd om je backpack weer van de bagageband op te halen én het scheelt kosten omdat je geen ruimbagage hoeft bij te boeken!

Na veel onderzoek ben ik uitgekomen op de Osprey Fairview 40 liter dames backpack. en voor mijn vriend de Osprey Farpoint 40 liter heren backpack. We zijn nu bijna drie maanden onderweg en de backpack bevalt enorm goed!

Afbeelding: Joëlle op wereldreis met de Osprey Farview 40l

Afbeelding: Joëlle op wereldreis met de Osprey Fairview 40l backpack

Waarom de Osprey Fairview 40 l backpack?

De backpack is volledig verstelbaar naar je eigen lichaam door middel van een aanpasbaar harnas en de verstelbare heupband. Zo kan ik een lange tijd rondlopen met de backpack, zonder last te krijgen van mijn rug. Er zijn verschillende vakken waardoor ik alles goed en gemakkelijk kan opbergen. De backpack gaat open vanaf de voorkant, zoals een koffer. Dit is één groot hoofdvak waar verrassend veel in kan. Zeker in combinatie met packing cubes is dit ideaal. Zo heb je in één oogopslag overzichtelijk waar alles is. Ik - als perfectionist - vind dat heerlijk!

Afbeelding: indeling Osprey Fairview 40l backpack met packing cubes.

Wat ik erg handig vind is het kleine steekvak aan de bovenkant van de backpack. Zo kom ik gemakkelijk bij mijn kleine, essentiële spullen zoals zonnebril of portemonnee. De backpack beschikt ook over een laptop vak. Doordat wij tijdens onze reis ook aan het werk zijn, is het ideaal om via een aparte rits bij je laptop te kunnen. Wat mij betreft is dit de perfecte handbagage backpack waarmee je gemakkelijk een lange tijd mee kan reizen!

Is een 40 liter backpack wel groot genoeg voor een wereldreis?

Wat ons betreft is 40 liter voldoende. Tijdens de reis heb je minder nodig dan je van te voren verwacht. Onbewust krijg je een voorkeur van kledingstukken die je aan wilt doen, en zijn veel kleding stukken die je toch inpakt bij een grotere backpack (vaak) overbodig. Mocht je een reis maken naar koudere delen van de wereld, dan zou de 40 liter backpack wel wat klein zijn. Ik raad daarom aan de 40 liter te gebruiken als je alleen naar een warm klimaat reist!

Past alles in je backpack of heb je ook spullen thuis moeten laten?

Het was even puzzelen maar wij hebben uiteindelijk niets thuis hoeven laten! Sterker nog, ik heb zelfs al wat kleding weg gedaan omdat ik in twee/drie maanden tijd dat niet heb aan gehad. Meer plek om tijdens de reis dat leuke t-shirt te kunnen kopen! :)

Nemen jullie naast de Fairview backpack ook een kleine rugzak mee?

Ja! Wij hebben ook twee kleinere daypacks mee genomen van 20 liter; de Osprey Daylite Plus. Dit vinden we wel zo makkelijk om bijvoorbeeld onze go-pro, oplaad draadjes, power bank en belangrijke kopieën van onder andere ons paspoort in op te bergen. Ideale combinatie met de Fairview 40 liter omdat deze bij de meeste luchtvaartmaatschappijen samen als handbagage mee mogen!

Via deze link vind je de complete Osprey Fairview collectie of voor de heren de Osprey Farpoint collectie

Benieuwd naar de reisavonturen van Joëlle en Floris? Volg Flojotravels op YouTube en Instagram

 

Backpackspullen.nl is de webshop voor backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.  

Webwinkelkeur