Zwerfafval opruimen tijdens het hardlopen? Maak kennis met plogger Maurits!

  • Geplaatst op
Zwerfafval opruimen tijdens het hardlopen? Maak kennis met plogger Maurits!

Recent zagen we op social media veel voor- en na- foto’s van zwerfvuil op mooie reisbestemmingen voorbij komen. Fanatieke reizigers die besloten het heft in eigen handen te nemen en de zooi op te ruimen! Hier staan we 100% achter natuurlijk! Toevallig hebben we een tijd terug Maurits gesponsored met een waterdichte Gabbag rugzak. Hij combineert zijn hobby hardlopen met het opruimen van zwerfafval, want ook in Nederland ligt er jammer genoeg veel rotzooi op de straten.

Hoe kwam je erbij om te ploggen Maurits?

Ik ben fanatiek hardloper en tijdens mijn trainingen zag ik veel zwerfvuil liggen, dus bedacht ik het al lopend op te ruimen. Als ik er toch loop kan ik net zo goed wat lunges doen en daarbij zwerfvuil rapen. Word ik nog fitter en het milieu gezonder.

Pas later hoorde ik dat hier een echte term voor is, namelijk; ploggen. Die komt uit Zweden en is een combinatie van joggen en het Zweedse "plocka" wat verzamelen betekent.

Al gauw had ik aan 2 handen tekort en een plastic tasje in mijn handen vond ik ook niks. Van backpackspullen.nl kreeg ik een waterdichte rugzak gesponsored waarin ik een vuilniszakje met handvaten stop. Ik raap nu met een lunge, doe rennend mijn rugzakje af, stop het zwerfvuil erin en doe 'm al rennend weer om. Zo heb ik mijn handen vrij en met de buik- en borstriem aangetrokken slingert de rugzak niet tijdens het lopen. Ik kan er veel afval in kwijt en hij sluit goed, ook in beweging.

Tegenwoordig fotografeer ik ook alles wat ik raap want alleen maar rapen is symptoombestrijding. Maar rapen en fotograferen via de litterati app is data verzamelen, waardoor de producenten verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen. We proberen als klein bedrijf een groot verschil te maken vanuit onze kernwaarden:

  • Vrij zijn
  • Ontdekken
  • Respect voor cultuur en natuur
  • Ontwikkelen
  • Discipline
  • Goed zijn voor elkaar :)

Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »