Tips voor backpacken in Vietnam; visum, route, reistijd

  • Geplaatst op
  • Door Visumbuitenland.nl
Tips voor backpacken in Vietnam; visum, route, reistijd

Ga je voor het eerst backpacken? Dan is Vietnam een goede bestemming! Vietnam is enorm backpackervriendelijk, er zijn veel goedkope accommodaties te vinden, prachtige bezienswaardigheden die gratis te bezoeken zijn en.. je kunt er op iedere straathoek bijzondere gerechten proberen tegen een lage prijs. Genoeg redenen om een reis naar Vietnam te plannen!
*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking en in opdracht van Visumbuitenland.nl

In deze blog lees je enkele tips, bijvoorbeeld over het aanvragen van het visum Vietnam, over de beste reistijd voor Vietnam en enkele hoogtepunten die de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Backpackreis voorbereiden: visum Vietnam aanvragen

De eerste tip begint al bij het voorbereiden van je reis. Voor een reis naar Vietnam heb je namelijk een visum nodig. Gelukkig is het aanvragen van een visum voor Vietnam heel eenvoudig in vergelijking met andere landen in de regio, dankzij het Vietnamese digitale visumaanvraag systeem. Dit betekent dat er geen bezoek aan de ambassade meer nodig is. Alles gebeurt online. Je vult het visumformulier in, doet de betaling en wacht vervolgens gewoon tot het visum per e-mail naar je wordt verzonden. Met het vliegticket en een reservering van een ho(s)tel ben je al klaar om te vertrekken!

1. Verkeersdrukte in Hanoi Vietnam

Afbeelding 1: verkeersdrukte in Hanoi; de hoofdstad van Vietnam

2. Route door Vietnam uitstippelen

Aangezien het land zo lang en dun is, volgen de meeste backpackers ongeveer dezelfde route. We lichten hier enkele bekende hoogtepunten uit.

Hanoi

Hanoi wordt voornamelijk bezocht om twee dagtochten te maken; naar Halong Bay en naar Sapa. Het is een geweldige stad met oude architectuur, winkels, restaurants, eetkraampjes, Ho Chi Minh’s mausoleum, het Hoa Kiem meer, de Hoa Lo gevangenis en het Thang Long Water Puppet Theatre. Tijdens een dagtocht naar Halong Bay kun je prachtige grote kliffen verwachten met uitzicht op smaragdgroen water, met ronddobberende jonkboten om het tafereel compleet te maken. Sapa is een van de beste plekken om te hiken in Vietnam, dankzij alle rijstvelden en prachtige landschappen.

Afbeelding 2: Maak een trektocht met de lokale bevolking in Sapa, Vietnam

Hue

Hue is omgeven door indrukwekkende citadelmuren. Het was ooit de belangrijkste koninklijke residentie van de belangrijkste families in Vietnam. Geschiedenisfanaten kunnen hier hun lol op. Dankzij alle monumenten, tombes en pagodes staat de Vietnamese stad nu op de Werelderfgoed van UNESCO.

Afbeelding 3: de citadel van Hue, Vietnam 

Hoi An

Dit schilderachtige stadje is gelegen langs de schitterende kust. Bezoek de waterkant zeker 's avonds om een van de bootrestaurants te proberen en om je eigen kaarsje te doven op het kanaal. Overdag kun je in Hoi An brommers of fietsen huren en naar An Bang Beach gaan of je op een van de bootjes mee laten nemen. Als je tijd en energie hebt, ga dan naar de Hai Van Pass. Dit is een hoge bergweg die beroemd is geworden door Top Gear.

Afbeelding 4: bezoek het pitoreske stadje Hoi An

Nha Trang

Nha Trang is een van de populairste strandbestemmingen van Vietnam. Er is zowel veel geschiedenis te vinden maar er is ook een hoop te doen voor de moderne reiziger. Ga snorkelen of ga in de welbekende eiervormige baden zitten terwijl er modder over je heen wordt gegoten.

Afbeelding 5: De uitgestrekte stranden van Nha Trang, Vietnam

3. Beste reistijd Vietnam

Het is niet alleen belangrijk om te bepalen waar in Vietnam je gaat backpacken, maar ook wanneer. In het zuidelijke deel van Vietnam loopt het droge seizoen van december tot eind april/mei, en het regenseizoen van mei tot eind november. Het regenseizoen betekent meestal alleen dat er ’s middags een paar korte hevige regenbuien vallen. Deze periode is dus nog steeds een goede tijd om te backpacken in Vietnam. De temperaturen liggen zelden onder de 20 graden, maar kunnen in de warmste maanden (maart tot eind mei) soms oplopen tot de 40 graden.

In Noord-Vietnam is het weer het aangenaamst van oktober tot december. Het weer in Vietnam varieert zo per regio dat het lastig is om één beste reistijd aan te duiden, maar over het algemeen is het raadzaam om tussen september-december en maart-april naar Vietnam.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking en in opdracht van Visumbuitenland.nl

Backpackspullen.nl is de webshop voor backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »