Wat doe je nu je reis is geannuleerd en je dromen in duigen lijken te vallen?

  • Geplaatst op
  • Door Thijs Mennen
Wat doe je nu je reis is geannuleerd en je dromen in duigen lijken te vallen?

Hi backpacker vrienden, Wat doe je nu je reis is geannuleerd en je dromen in duigen lijken te vallen? Allereerst balen natuurlijk, en voor diegene die nu onderweg zijn en terug willen, ik duim voor jullie! In tweede instantie vraag ik je om even uit te zoomen… Ervaring leert namelijk dat de reis slechts een middel is en dat het doel vaak veel dieper ligt…

Waarom wilde je eigenlijk op reis?

Was het om jezelf uit te dagen? Om nieuwe dingen te doen? Nieuwe mensen te ontmoeten? Of om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven? Welke reden je ook had misschien is het doel ook wel te behalen nu reizen even geen optie is.

Dus.. zit niet stil. Stel een nieuw doel!

Daarom daag ik je uit om terug naar de tekentafel te gaan. Wat was nou echt je doel? En hoe kan je deze nu alsnog vervullen?

Ik help je op weg:

- Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen. Bijv. via www.nlvoorelkaar.nl Of beter nog in je directe omgeving.

- Leer mensen nu eens echt kennen. Bijv. je buren of naasten die wel wat hulp en een luisterend oor kunnen gebruiken. Door oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander ontstaan nieuwe vriendschappen.

- Ga ploggen! Ofwel ruim het afval op in je direct omgeving. (kleine moeite, maar voelt goed)

-Typische backpackers banen zijn er ook genoeg! Ga “fruit picken” in de glas- of tuinbouw waar veel arbeidsmigranten nu weg zijn is werk.

- Ontwikkel jezelf. Maak een plan om de komende tijd een nieuwe taal of andere skill te leren en werk er gestaag aan, iedere dag!

Ik ben heel benieuwd hoe jij omgaat met deze change of plans! Stuur me een mail met je verhaal en foto en ik zal het verhaal publiceren op backpackspullen.nl om wat positiviteit de wereld in te slingeren!

Laten we samen deze crisis te lijf gaan en er het beste van maken. Wil je mijn onderneming backpackspullen.nl supporten? Bestel dan alvast een goede backpack, wandelrugzak, flightbag, packing cubes of andere tool voor op reis die je over een tijd toch weer nodig hebt… storms don’t last forever!

Keep strong.

Groet, 

Thijs van backpackspullen.nl

Webwinkelkeur