Review: MijnID Paspoortsafe identiteitsbeschermende paspoorthoes

Review: MijnID Paspoortsafe identiteitsbeschermende paspoorthoes

Ga je binnenkort (weer) backpacken? En wil je hélemaal voorbereid op pad? Lees dan hier onze review over de MijnID Paspoortsafe identiteitsbeschermende paspoorthoes en travel safe.

Voor reizen in landen buiten Europa en landen die geen lid zijn van de EU heb je je paspoort nodig. Niet alleen bij de douane, maar ook voor het huren van een auto of als borg in een hostel. De gegevens op een paspoort zijn bij uitstek identiteitsfraude gevoelig. Met een beschermende paspoorthoes weer jij jezelf tegen identiteitsfraudeurs die het gemunt hebben op jouw gegevens.

De MijnID Paspoortsafe is een lichte, transparante hoes die bescherming biedt van jouw identiteitsgegevens. In de hoes wordt het belangrijke burgerservicenummer (BSN) afgeschermd. Bovendien beschikt de Paspoortsafe over een speciaal RFID-inlegvel tegen het onrechtmatig uitscannen van de RFID-chip in jouw paspoort. De bijgeleverde veiligheidszegels dienen als slot bij afgifte, zodat je weet wanneer je paspoort is ingezien zonder jouw toestemming.

Inhoud box MijnID Paspoortsafe

✔ MijnID Paspoortsafe paspoorthoes
✔ 1 RFID inlegvel
✔ 5 veiligheidszegels (security seals)

De paspoortsafe is verkrijgbaar in onze shop voor €14,99 

Is een identiteitsbeschermende paspoorthoes écht nodig?

Ja, het is zeker raadzaam om jouw paspoort te beschermen met een paspoorthoesje. Jaarlijks zijn duizenden mensen in Nederland de dupe van identiteitsfraude. In 2018 was er een verdubbeling zichtbaar van het aantal slachtoffers van identiteitsfraude ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI). Ook afgelopen jaar meldden genoeg Nederlanders zich weer bij het CMI.

Het paspoort bevat gevoelige gegevens waaronder je BSN en pasfoto. Met (kopieën van) deze gegevens kunnen misbruikers: online winkelen, leningen afsluiten, in een hotel overnachten en zelfs een huis huren. Een beschermende paspoorthoes, zoals deze MijnID Paspoortsafe, zorgt ervoor dat jouw persoonlijke gegevens niet gekopieerd of uitgelezen worden zonder jouw toestemming.

Burgerservicenummer (BSN) afgeschermd

(Naam en adresgegevens hebben we verwijderd maar zijn normaal zichtbaar)

(Afbeelding: we hebben de normaal zichtbare gegevens van dit paspoort verwijderd met de kleur groen. De geblokkeerde gegevens door de hoes zijn te herkennen aan de MijnID opdruk) 

Ten eerste schermt de MijnID Paspoortsafe het belangrijkste nummer op jouw paspoort af: je persoonlijke BSN. Met jouw naam en BSN kunnen hackers en scammers tal van bevoegdheden krijgen onder jouw naam. Wanneer je jouw paspoort in de hoes plaatst, is het BSN, dat onderaan en op de achterkant van jouw paspoort te lezen is, afgeschermd.

RFID-inlegvel tegen aflezen RFID-chip

Wist je dat alle Nederlandse paspoorten voorzien zijn van een RFID (radio frequency identification) chip? Dit is een met radiogolven uit te lezen chip in jouw paspoort. Hierin staan alle persoonlijke identiteitsgegevens digitaal opgeslagen: pasfoto, documenttype, land van uitgifte, voorvoegsels, namen, documentnummer, nationaliteit, geboortedatum, geslacht, datum einde geldigheid, BSN, 2 vingerafdrukken.

Het bijgeleverde RFID-inlegvel zorgt ervoor dat de RFID-chip niet ongemerkt uitgelezen kan worden. Het vel leg je op de achterzijde van jouw paspoort en plaats je in zijn geheel in de Paspoortsafe. Radiosignalen worden nu geblokt tijdens het uitlezen van de RFID-chip.

Veiligheidszegels bij afgifte

Je hebt het vast weleens meegemaakt; je moet jouw ID-kaart of paspoort afstaan ter inzage of als borg tijdens het huren van een voertuig, een huisje of staanplaats op de camping. Plak voor afgifte de bijgeleverde zegel op de aangegeven plek. Wanneer iemand hierna de Paspoortsafe toch zonder jouw toestemming heeft geopend, verschijnen de woorden ‘opened’ op de gebroken zegel. Hiermee voorkom je dat er onrechtmatig kopietjes van jouw paspoort worden gemaakt.

Let op: tijdens een douanecontrole móét je ervoor zorgen dat douaniers altijd vrije inzage hebben in jouw paspoort. Zorg er dus voor dat je paspoort op dat moment zegelvrij is.

Wees voorbereid

Lang verhaal kort: de MijnID Paspoortsafe biedt bescherming van jouw gegevens op meerdere fronten. Bovendien komt deze scherp geprijsde paspoorthoes inclusief vijf beschermzegels en RFID-inlegvel. Deze paspoorthoes voelt degelijk aan en is vrij compact waardoor hij prima in een van jouw rugzakvakken past.

 

Dus staat er binnenkort (weer) een toffe backpacktrip op de planning? Wees dan goed voorbereid en ga veilig op reis met een paspoorthoes en voorkom identiteitsfraude. Dat is namelijk wel het laatste waar je op zit te wachten ver buiten Europa, toch?

De paspoortsafe is verkrijgbaar in onze shop voor €14,99 

Let op: Deze hoes is alleen bedoeld om onrechtmatig inzien van je persoonsgegevens te voorkomen. De douane, politie en overheidsinstanties mogen deze gegevens uiteraard wel inzien. Haal je paspoort daarom uit de hoes bij een controle.

 

Backpackspullen.nl is de webshop voor backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.  

Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »