Tips voor het kopen van een backpack

  • Geplaatst op
Tips voor het kopen van een backpack

Waar moet je op letten bij het kopen van een backpack? De vraag die iedere backpacker zichzelf stelt. In tegenstelling tot veel zelfbenoemde experts vinden wij dat de keuze voor een backpack helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Daarom hebben we een aantal stappen opgesteld die jou helpen bij het kiezen van de juiste tas.

1. Bepaal je budget

De belangrijkste keuze om mee te beginnen. Hoeveel heb je over voor een backpack. Ja, het is een belangrijke onderdeel van je reis. Maar wat ga je laten voor een dure tas? Denk hier goed over na. Voor 80-100 euro heb je een backpack waar je met een gerust hart een aantal reizen mee kunt maken. Maar ben je van plan daadwerkelijk vaker op reis te gaan dan adviseren we om iets verder te kijken naar backpacks rond de 150-200 euro. Deze backpacks zijn echt een stuk degelijker en vaak prettiger in draagcomfort.  
 

2. Kies de juiste inhoud

Deze keuze bepaalt hoeveel spullen je mee kunt, en daarmee waarschijnlijk ook hoeveel spullen je mee zult nemen. Ons advies luidt daarom om voor een kleine backpack te kiezen. Zoek je een backpack voor een aantal maanden rondreizen en ga je de tas ook regelmatig op je rug dragen? Kijk dan naar backpacks van 50 tot 60 liter voor vrouwen en 60 tot 70 liter voor mannen. Dit formaat backpacks verplicht je om de tas goed in te richten en keuzes te maken bij het inpakken; precies wat je nodig hebt. Want je wilt niet je hele kledingkast meesjouwen, trust me.

3. Maak de keuze tussen toploader of frontloader

Een frontloader heeft onze absolute voorkeur. Backpacks met een frontloader zijn aan de voorkant open te ritsen zodat je overzichtelijk bij al je spullen kunt. Dit is vooral praktisch als je gaat rondreizen en dus vaak wisselt van verblijfplaats. Kies je liever voor een traditionele toploader die je opent aan de bovenkant? Maak dan je backpack overzichtelijk door je spullen te groeperen in packing cubes. Deze cubes haal je na het inchecken uit je tas waardoor je alsnog overzichtelijk bij je spullen kunt.

4. Kies altijd voor een verstelbaar rugsysteem

Kies altijd voor een backpack met een verstelbaar rugsysteem. Deze stelt je in staat om de tas af te stellen op jou lichaamslengte, en als je de tas een keer uitleent aan die van hem of haar.

5. Een backpack inclusief combicover of koop je er een los?

Een bijkomend voordeel van veel backpacks is dat ze een regen- en/of transporthoes inbegrepen hebben. Dit is ideaal want backpacks zijn meestal alleen spatwaterdicht. Ook kun je de hoes gebruiken om schade aan je tas te voorkomen tijdens transport. Zie je een tas die geen hoes inbegrepen heeft? Geen probleem natuurlijk, vanaf ongeveer 20 euro koop je een losse combicover.

6. Welke backpack vind je mooi?

De leukste keuze als je het ons vraagt. Welke backpack vind je mooi? Zeker belangrijk, jij loopt er tenslotte mee rond!

Bekijk hier onze backpacks

Kom je er echt niet uit? Of wil je over de streep getrokken worden bij twijfel? Neem gerust contact met ons op via de live chat of bel even naar 085 0600 490! Kunnen we het ook over je reisplannen hebben want die horen we maar al te graag! 
`
Nou, waar wacht je nog op? Koop die backpack en ga op reis!  


Backpackspullen.nl is de webshop voor backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen. 

Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »