Review: STNKY Heavy Duty waszak voor op reis of voor het sporten

  • Geplaatst op
  • Door Florian Aalders
  • Geplaatst in waszak
Review: STNKY Heavy Duty waszak voor op reis of voor het sporten

Weg met de plastic supermarktzakken waarin jij je vuile was bewaart tijdens het backpacken. Maak kennis met de STNKY Heavy Duty waszak 26L. Deze compacte tas – die op het eerste oog iets wegheeft van een grote laptophoes – heeft als doel jouw backpack zo fris mogelijk te houden. Na een mooie dag hiken, stop je je bezwete T-shirt en modderige broek in de ruime waszak. Dichtritsen, in je backpack ermee en alles blijft schoon en fris. Ik nam de proef op de som.

STNKY reis waszak: Vullen, bewaren, wassen 

De STNKY Heavy Duty is een geurdichte waszak met daarin een wasnet. De Heavy Duty-variant heeft een inhoud van maar liefst 26 liter. Zijn kleine broertje, de STNKY Standard, heeft 13 liter inhoud. In de Heavy Duty neem je gemakkelijk je gedragen ondergoed, sokken, t-shirts, broeken, rokjes en zelfs je vieze schoenen mee. Wanneer de waszak vol is, rits je hem open, keer je het wasnet binnenstebuiten en gooi je de zak in de wasmachine. Tot slot hang je de zak aan zijn lus om te drogen en is hij weer klaar voor een nieuwe vieze lading. Waszak schoon, kleren schoon én je backpack nog altijd fris en schoon.

STNKY Heavy Duty test

Tijd voor de test. Op het moment van schrijven, ben ik gewoon in de lage landen. Een intensieve huttentocht in Scandinavië of een canyoning-avontuur in Bolivia om de STNKY te testen, zat er dus even niet in. Máár ik heb zeker mijn best gedaan om de waszak goed te vullen met mijn stinky clothes.

Met mijn backpack op mijn rug inclusief de meeneembare miniwasmand fietste ik naar de sportschool. Na een intensieve sportsessie van anderhalf uur borg ik mijn behoorlijk bezwete sportkleding op in de STNKY. En hup, in mijn backpack ermee. De STNKY zat hiermee nog niet echt vol. Eenmaal thuis opende ik mijn wasmand, haalde nog wat vieze sportkleren van de vorige dag eruit en stopte deze in de waszak. Laten we zeggen dat ik blij was toen ik de STNKY dichtritste en weer opborg in mijn backpack.

Stankvrije backpack dankzij STNKY

En wat is onvermijdelijk na een outdoor-avontuur? Juist, je flesje water en broodje inslaan bij de lokale supermarkt. Op naar de supermarkt met mijn backpack met STNKY. Resultaat: ik heb ongestoord (van nare luchtjes of supermarktklanten die mij uitlachten) mijn boodschappen kunnen doen. Thuisgekomen: kleren en waszak in de wasmachine en een uurtje later was alles weer pico bello. Kleren schoon, STNKY schoon en backpack nog altijd fris.

Conclusie: deze waszak is een backpackers-musthave

Dankzij deze positieve ervaring raad ik de STNKY zeker aan voor iedere backpacker die zijn tas schoon en fris wilt houden van nare geuren of vlekken. In mijn ogen een échte backpackers-musthave. En overigens ook voor de sporter en outdoor-liefhebber die door wilt blijven gaan.

De STNKY Heavy Duty waszak kost €29,95 (de STNKY Standard €24,95) en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, roze of oranje. Hij weegt slechts 150 gram en je ontvangt standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bekijk hier alle waszakken voor op reis.

Backpackspullen.nl is de webshop voor echte backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »