Regen- en transporthoezen voor je backpack

  • Geplaatst op
Regen- en transporthoezen voor je backpack

De meeste backpackers kopen tegenwoordig een regenhoes en transporthoes voor hun backpack. Maar wat is daar zo handig aan? En welke hoezen passen bij jouw backpack? We zochten het voor je uit.

Bekijk hier ons aanbod transporthoezen & flightbags

Bekijk hier ons aanbod regenhoezen 

Transporthoes of Flightbag

Een transporthoes heeft een aantal voordelen, waardoor hij eigenlijk onmisbaar is voor iedere reis. 
 

1. Afsluitbaar - geen vreemde spullen in je backpack

Zeker als je naar risicolanden reist wil je absoluut voorkomen dat er spullen van anderen in je backpack belanden. Een flightbag sluit je af met een klein hangslotje. Op deze manier weet je zeker dat er niemand bij je spullen kan.
 

2. Geen losse onderdelen - blijft niet haken op bagagebanden

Daarnaast is een belangrijk voordeel dat de hoes geen losse onderdelen heeft. De heupband of compressiebanden van je backpack kunnen nog wel eens ergens blijven haken, bijvoorbeeld op een bagageband. Aangezien tijdens het reizen al je spullen in je backpack zitten wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk terug hebben en zeker niet kwijtraken!

3. Extra ruimte - zo kun je meer meenemen dan in je backpack past

Reis je met een backpack dan probeer je deze natuurlijk zo licht mogelijk te houden. Maar van de vliegmaatschappij mag je vaak wel 23 tot 30 kg meenemen. Door een grote flightbag te gebruiken kun je naast je backpack ook losse spullen meenemen zoals extra schoenen en een dikke jas. En op de terugweg stop je de hoes helemaal vol met souvenirs of cadeaus natuurlijk!

4. Grote opbergtas tijdens je reis

Tijdens het reizen berg je de transporthoes op in het meegeleverde kleine zakje. Je hebt met de transporthoes in ieder geval altijd een grote tas bij je die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om natte of vuile spullen in te bewaren.
Je koop bij ons online al een transporthoes vanaf 19,95.


Bekijk hier ons aanbod transporthoezen & flightbags.

 

Regenhoes 

houd al je belangrijke spullen droog

De meeste backpacks zijn waterafstotend. Dit betekent overigens niet dat ze je spullen droog houden tijdens een tropische stortbui. Daarom is het aan te raden om altijd een regenhoes voor je backpack mee te nemen. Deze hoes berg je op in een klein zakje en dreigt het te gaan regenen dan trek je de hoes snel en eenvoudig over je backpack. De hoezen hebben een elastische band waardoor ze als het ware om je backpack hangen. Ook voor je kleine rugzak is het aan te raden om een regenhoes mee te nemen. De kans dat je met dat tasje in een regenbui belandt is namelijk behoorlijk groot. Je koopt bij ons online al een regenhoes vanaf 14,95. Per regenhoes is aangegeven voor welk formaat backpack deze geschikt is.
Bekijk hier ons aanbod regenhoezen.  

Combicover

Het beste van twee werelden
Een combohoes is een regenhoes en transporthoes in een. Een combicover heeft als voordeel dat je slechts een hoes mee op reis hoeft te nemen. Wanneer het dreigt te gaan regenen dan heb je de regenhoes snel over je backpack getrokken. De hoes is geschikt voor backpacks van verschillende maten doordat je de hoes kunt aantrekken. Gebruik je de backpack niet, bijvoorbeeld tijdens transport of in je hostel dan plaats je de hoes volledig over je backpack en sluit je hem af met een hangslotje. Je koopt bij ons online al een combicover vanaf 18,95.
Bekijk hier ons aanbod combicovers.
 

Ons advies

Zowel een regenhoes als een transporthoes biedt veel voordelen. Je betaalt voor een regenhoes ongeveer evenveel als voor een combicover. Daarom luidt ons advies om voor een combicover te gaan. Denk ook aan een regenhoes voor je kleine rugzak. De kans dat die nat wordt is behoorlijk groot!

Happy travelling!
 

Volg ons op Facebook voor meer tips, info en leuke facts over backpacken. 


Backpackspullen.nl is de webshop voor backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen. 

Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »