Backpacken in Azië, wat neem je mee?

  • Geplaatst op
  • Door Battler
Backpacken in Azië, wat neem je mee?

Azië is om veel redenen een onwijs populaire bestemming onder backpackers. De diversiteit in landen, de fantastische mensen die in een totaal andere cultuur leven, het lekkere weer of het lekkere eten en ook omdat het betaalbaar is natuurlijk! Ben jij je aan het voorbereiden voor een reis of a lifetime door Azië? We helpen je graag op weg met de spullen die je zeker goed kunt gebruiken. Al deze spullen kun je in onze webshop aanschaffen maar we zijn ook zo eerlijk geweest om een alternatief te geven. Zo bepaal je zelf wat je handig vindt!

Een handige meeneemlijst voor backpackers in Azie.

1. De Backpack

Uiteraard, een backpacker heeft een backpack nodig! Bij de keuze voor een goede backpack zijn een aantal factoren belangrijk.

Inhoud
Ons advies luidt over het algemeen dat het prettig is om met een kleine backpack en weinig gewicht te lopen, 55 of 65 liter is daarbij voldoende. Ben je van plan om door zowel warme als koude gebieden te reizen dan neem je wellicht meer spullen mee. Het is dan prettig om te kiezen voor een inhoud van 65-80 liter.
Rugsysteem
Kies je voor een backpack met een verstelbaar rugsysteem dan zal deze vrijwel altijd goed passen tenzij je extreem klein of groot bent. Belangrijk is daarbij dat je de backpack goed afstelt.
Frontloader of toploader
De naam doet het al vermoeden. Een frontloader kun je aan de voorkant open maken. Hierdoor kun je snel en overzichtelijk bij al je spullen. Bij een toploader is dit niet het geval. Je zal dan al je spullen van boven uit de tas moeten halen wat minder overzichtelijk is.

2. Packing cubes

Om overzicht in je backpack te houden is het erg handig om je spullen te groeperen met deze handige packing cubes! Een gratis alternatief zijn bijvoorbeeld pedaalemmerzakken.

3. Flightbag

Een flightbag of combihoes is een transporthoes en regenhoes in een. Je plaatst deze hoes om je backpack bijvoorbeeld tijdens transport of wanneer je de backpack ergens achterlaat. Zo kan er niemand bij je spullen en daarbij blijft alles ook zeker droog.

4. Een tsa hangslotje

Dit is eigenlijk een must voor iedere reis. Je sluit er je combicover mee af. En vaak heb je in hostels of bij activiteiten kluisjes die je kunt gebruiken met een eigen slotje. Wel zo handig om mee te nemen dus. In onze shop vind je kwaliteit slotjes. Voor een goedkoper alternatief kijk je bijvoorbeeld bij de Hema.

5. Lakenzak

De bedden in hostels of tijdens activiteiten zijn vaak niet heel erg schoon. Daarom is het handig om een slaapzak binnenhoes mee te nemen. Zo slaap je lekker in je eigen katoenen hoes. Een alternatief? Heb je nog een oud laken liggen? Naai deze dicht en je hebt zo een slaapzakhoes gemaakt.

6. Deet muggenspray

's Avonds komen ze ineens tevoorschijn. Soms met heel veel tegelijk. Neem daarom goede muggenspray mee op reis. Je koopt in onze shop 100% en 55% deet spray, een alternatief is om ter plekke spray te kopen hoewel je daar meestal pas aan denkt nadat je gestoken bent.

7. Zaklamp

Een zaklamp is handig voor iedere reis. Bijvoorbeeld om je weg naar het toilet te vinden of om het strand op te gaan 's nachts. Een alternatief is het lampje van je telefoon maar deze zal beduidend minder licht geven.

8. Microvezel reishanddoek

In veel hostels of hotels krijg je een handdoek ter beschikking. Maar let op, dit is lang niet altijd zo. Neem dus een (of een aantal) eigen handdoeken mee. Een reishanddoek is erg praktisch omdat deze snel droogt doordat je ze uit kunt wringen. Daarbij zijn ze verpakt in een handig opbergtasje. Een alternatief is normale handdoeken meenemen of ter plekke kopen. Het nadeel is dat je vaak met natte (lees: zware) handdoeken aan het sjouwen bent.

9. Reisportemonnee

Een echte reiziger weet wat echt belangrijk is. Je paspoort en portemonnee. De rest is ter plekke vervangbaar. Zorg dus dat je deze waardevolle spullen ook veilig opbergt en veilig meeneemt. Een reisportemonnee biedt ruimte voor je paspoort, bankpassen, geld en zelfs je tickets. We hebben reisportemonnees die je om je nek kunt hangen of om je heup onder je kleding. Ook hebben we handige schoudertassen met veel vakken voor al je waardevolle spullen.
 

Genoeg handige dingen die je mee kunt nemen. Je koopt de meeste backpackspullen eigenlijk eenmalig om vervolgens jaren te gebruiken. Of dacht je slechts een keer in je leven op reis te gaan?


Volg ons op Facebook voor leuke facts over backpacken!

Een insider tip: Voor veel praktische reisinformatie over Azië moet je zijn op www.backpackeninazie.nl. En ga je backpacken in Japan? Kijk dan eens op Tokyo.nl. Zij weten alles over dit bijzondere land!


Backpackspullen.nl is de webshop voor backpackers! Wij reizen zelf de hele wereld over en gebruiken onze kennis om jou aan de beste en scherpst geprijsde reisspullen te helpen.

 

Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »